Luonto lautasella

Luonto lautasella -retkillä koulutettu keruutuoteneuvoja tutustuttaa osallistujat vuodenajan mukaisiin syötäviin luonnon antimiin. Keväällä ja alkukesällä etsitään ja tutkitaan villiyrttejä, loppukesällä ja syksyllä perehdytään marjojen ja sienten maailmaan. Luonnon antimiin tutustuminen voidaan yhdistää myös muihin retkipalveluihimme.

Toteutettavissa: Touko-lokakuussa, toteutuspaikka sopimuksen mukaan

Tilausaika vähintään: 2 viikkoa ennen tapahtumaa

Muuta huomioitavaa: Ohjelman sisältö vaihtuu kasvukauden ja olosuhteiden mukaan (villiyrtit/sienet/marjat)

Touko-heinäkuussa villiyrtit: Villiyrttiretkellä ryhmä saa paljon hyödyllistä perustietoa villiyrttien keräämiseen, käsittelyyn ja käyttöön liittyen. Luonnossa kuljetaan lyhyehkö matka rauhalliseen tahtiin. Villiyrtti-aktiviteetti voidaan toteuttaa myös pihapiirissä saman sisältöisinä villiyrttirasteina. Varustukseksi riittävät säänmukaiset ulkoilukengät ja normaali ulkoiluvaatetus.

Elo-lokakuussa sienet: Sieniretki suuntautuu maastoon, jossa oppaan johdolla kuljetaan ja kerätään erilaisia sieniä tunnistettavaksi. Maastosta kerätyt sienet lajitellaan keruutuoteneuvojan johdolla syötäviin ja ei-syötäviin, jonka jälkeen opitaan sienten tunnistamisen perusasioita. Neuvoja esittelee hyviä ruokasieniä ja opettaa niiden luotettavat tunnistusmerkit, sekä kertoo sienten keräämiseen, käsittelyyn ja käyttöön liittyvistä asioista.

Elo-lokakuussa marjat: Marjaneuvontaretki vie osallistujat metsän siimekseen ja tutustuttaa ryhmän metsätyyppien tunnistamisen maailmaan sekä niissä esiintyviin marjoihin. Koulutettu keruutuoteneuvoja esittelee myrkylliset ja syötävät marjat ja kertoo niiden keräämisestä, käsittelystä ja käytöstä. Osallistujat saavat runsaasti tietoa myös vieraammista käyttökelpoisista marjoistamme sekä uusia marjojen käyttöideoita.

Kaikki Luonto Lautasella -retket kestävät 1–3 tuntia (riippuu asiakkaan aikataulusta).

Luonto Lautasella alkaen noin 40 €/henkilö (sis. alv). Pyydä ryhmällesi räätälöity tarjous sähköpostitse tai puhelimitse 045 145 0415.