Vuokraa opas

Jos sinulla, yritykselläsi tai vaikkapa kaveriporukallasi on mielessä loistava retki-idea, mutta et tiedä, kuinka sen toteuttaisit, vuokraa opas meiltä! Willimielen koulutetut erä- ja luonto-oppaat ovat käytettävissäsi niin retken suunnittelussa kuin toteutuksessakin.

Suunnitteluvaiheessa tarjoamme apua esimerkiksi kohteen valinnassa ja reitin suunnittelussa, mahdollisissa lupien hankinnassa (esimerkiksi maankäyttö- ja kalastusluvat), varusteiden valinnassa ja huollon – kuten muonituksen – suunnittelussa.

Retken aikana opas voi joko vastata kokonaan suunnistuksesta ja retken johtamisesta, tai hän voi toimia apuna opettaen ryhmälle retkeilytaitoja – kuten suunnistusta, reitinvalintaa ja muita erätaitoja. Myös oppaamme laaja luontoasiantuntemus on käytettävissä, eli opas voi esimerkiksi kertoa reitin varrella nähtävästä luonnosta ja opastaa esimerkiksi sienten, kasvien, lintujen ja eläinten tunnistamisessa.

Oppamme on haluttaessa mukana retken huollon järjestämisessä, tarvittaessa opas voi esimerkiksi järjestää koko retkiporukan muonituksen tai yön yli kestävällä retkellä vaikka pystyttää valmiiksi majoitteet retkeläisiä odottamaan. Tai opas voi neuvoa ja auttaa huoltojärjestelyissä, mikäli retkeläiset haluavat olla omatoimisia ja oppia uusia taitoja.

Kaikilla Willimielen oppailla on luontoalan turvallisuusosaamisen lisäksi voimassa oleva ensiapupätevyys ja hygieniapassi. Oppaamme toimivat Willimielen yleisen turvallisuussuunnitelman mukaan, minkä lisäksi jokaiselle retkelle laaditaan oma turvallisuussuunitelma.

Vuokraa opas meiltä tuntiveloituksella siten, että retken suunnittelu-, valmistelu- ja jälkityöstä veloitamme 50€/tunti (alv. 24%) ja luonnossa tapahtuvasta opastuksesta 65€/tunti (alv. 24%, minimityöaika 3 tuntia). Kaikissa tapauksissa veloitamme lisäksi oppaan matkakustannukset Verohallinnon kilometritaksan mukaan. Ryhmän suosituskoko on noin 10 henkilöä yhtä opasta kohden. Suuremmat kokonaisuudet hinnoitellaan sopimuksen mukaan.

Kysy lisää lähettämällä sähköpostia tai puhelimitse 045 145 0415.